Bungee Jump filmer :)

Nu har vi listat ut hur man lägger upp filmer.. så här kommer de: Världens högsta kommersiella bungyjump 220m fritt fall: Valle Verzasca 007 Bungee Jump Golden Eye!





Inget bra löfte... 27/10-2009

Vet att vi lovade att uppdatera helgens bravader, men vi har haft så mycket att göra.. bättre sent än aldrig, aiight?? :)

I lördags mötte vi Viktor vid tågstationen, gick o köpte picninc och begav oss till telepheriquen för att åka upp till la Bastille. Vädret var helt underbart, varmt och skönt, med klarblå himmel -en perfekt dag för en utflykt som denna! Vi satte oss och åt vå pickninck som var huuuur god som helst!! Njöt av och fotade utsikten innan vi åkte ner igen.


Här pickenickar vi!


Mums mums!


La telepherique


Ser ni snön på topparna?!! nu har det öppnat några backar! Snart blir till att åka utför!


Vad mysigt vi har det här! :)

Nere i stan igen delade vi på oss så vi gick till hem till oss för att göra oss fina inför kvällen. Planen var att vi skulle ut och äta för att sedan gå på en förfest och sedan gå ut på ett ställe som heter Nox. Nox ska vara lite finare, så därför klädde vi upp oss lite extra! det är aldrig fel juh! :)

Vi mötte upp Hanna, Viktor och Joakim i stan för att gå och äta. Hittade ett mysigt ställe vid Notre Damm. Alla var nöjda med sin mat förutom möjligtvis Hanna som beställde in en tartine cru. Vad hon inte visste var att cru betyder rå, och fick in en klump rå köttfärs (precis som Mr Bean ;)) och vi andra kunde knappt hålla oss för skratt!!


På restaurang STEAK!


Hela gänget!


Kolla mamma vad nyttig jag är som äter sallad!! ;)

Vi begav oss sedan till en förfest som låg betydligt längre bort än vad vi trodde -ont i ftterna fick vi! Men väl framme drack vi lite vin och umgicks med diverse bytisar! Trevligt, men när det var dags att gå vidare bestämde vi oss för att fortsätta festen hemma hos oss! Fick med oss en påse chips o några kompisar o så bar det iväg hemåt! Tänk att något så enkelt kan vara så roligt! :)


"walking pre-party" -på väg till den riktiga!


Fest hos oss!!!


Emellanåt går det vilt till :S


Då får man lugna ner sig lite ;)

Hela söndagen låg vi dock deckade i sängen.. det borde finnas fler söndagar på veckan så man har tid att återhämta sig ;)

Vi har även fått dåliga nyheter.. Idas föräldrar kan inte komma för hennes pappa har blivit sjuk... Hon har varit väldigt ledsen, mest rädd men även besviken, men efter att ha pratat med pappis ikväll, kändes det mycket bättre! VI SAKNAR ER MAMMOR OCH PAPPOR!!!! men så klart är det viktigast att ni mår bra!

Många kramar eran Ida och Stina



Veckan som gått.. 24/10-2009

Hallå hallå!

oj vad dåliga vi blivit på att uppdatera!! men det är bara för att allt rullar på som vanligt, mycket skolan...och lite fest! :)

Vårt dåliga samvete tog över denna veckan eftersom vi lånat böcker på bibloteket som vi inte tänkte lämna tillbaka förrän terminens slut, men i veckan gick vi o kopierade dem istället! Vi stod i två timmar -blad för blad- men  det var det värt för boken skulle kostat 1500 om man köpt den och nu betalade vi 240! typ.. är man ekonom så är man! ;)


International Business Law -en tredjedel done!


Tadaa..nästan klart! :S

I torsdags var Stina på partaj med en massa folk från skolan. Det var ett stort ställe för studenter, med billig öl, bra musik och trevligt sällskap! :)


Hanna, Jocke och Stina på MC2!

Och igår var det Idas tur att festa till det lite! Hon var och träffade Rose och några av hennes kompisar. Hade en riktigt trevlig kväll som slutade på la Bukana club. Vi är riktiga stammisar där -Dörrvakten känner igen Ida som "je suis drôle!" vilket hon alltid säger när hon kommer! ;)


Ida och Rose!

Helgens planer är att Viktor som vi var hos i Lyon kommer så vi ska visa honom Grenoble och ikväll blir det fest på ett fancy pancy ställe! :)

Nästa vecka kommer Idas mammis o pappis! wiiiiiii!!!! :D så det blir lite mer turistande!

Vi har även bokat resa till PARIS!!! i november o då kommer Stinas kompis Victor (inte samma som han från lyon ;)) och möter upp oss! Massa skoj ska vi ha!

Vi lovar att uppdatera helgens bravader! ;)
Puss o hej, trevlig helg! :)

ROADTRIP!! Charmonix, Schweiz (bungee) och Milano! 19/10-2009

Oj oj oj vilken helg! Vi har haft så roligt, hunnit med så mycket och en perfekt blandning av aktiviteter!


Förväntansfulla och glada!


Nu har vi hittat vår hyrbil!

I fredags skulle vi träffas klockan 11, men med den brasilianska mentaliteten kom vi inte iväg förrän halv tre :S men det gick bra! Vi körde till Charmonix där vi strosade runt i den lilla staden några timmar. Sedan körde vi till vårt hotell som var helt UNDERBART fint!! riktigt riktigt mysigt, med en mysig fjällkänsla. Och världens underbaraste sängar, vi njöt verkligen bara av att få ha ett täcke!!! Vi begav oss ner till stan igen och åt ost-fondue på en mysig restaurang. mums mums!


Stina och Jocke shoppar mössor! ;)


Fondue!!

Lördagen började med en riktig hotell frukost där vi åt hur mycket som helst! Sedan åkte vi en telepheriqe upp nästan 4000 m upp där man hade helt underbar utsikt över alperna och Mont Blanc. Väldigt vackert, men SVINKALLT!!! även om vi packat på oss så mycket vi kunde, räckte det inte.. vi hade ju inga vinterjackor... men tokiga tjejer som vi är så tyckte vi attd et skulle vara skitcoolt o ha en bild på oss i bara BH med snötäckta alper i bakgrunden -och vad gör man inte för en bra bild? ;)


Utsikt över Mont Blanc!


Marcella och taliban-Ida :)


Oj vilken cool bild det blev! ;)

När vi kom ner på normal höjd igen delade vi på oss och vår bil begav oss till Schweiz och till 007-hoppet!! Det tog ganska lång tid att komma dit och vi blev 1,5 timmar för sent, så det var lite nervöst att vi skulle missa. Men tillslut kom vi där och när vi såg doumen börja närma sig kände man adrenalinet börja pumpa! OJ vad högt det var!! Först fick vi en liten visning hur vi skulle göra när vi hoppade och sedan var Ida försten ut, hanna tvåa och Stina trea. Benen skakade och hjärtat dunkade, men man hade inte så mycket val när man stod där uppe -det var nedräkning och sen hoppade man! Riktigt läskigt -men OJ så roligt!!! Vi filmade allihop, men det gick inte att lägga upp film på bloggen, så vi får visa det när vi kommer hem!


En nervös Ida...


... och en nervös Stina!


Här var man i alla fall som nervösast!

Vi begav oss till bilen igen för att åka till Milano där resten av gänget var. Vi kom fram ganska sent, så vi hoppade in i dushen och satte oss sedan i en taxi för att åka till Cavelli Café (Roberto Cavellis club :)) där vi tillbringade hela kvällen. Majoriteten av tjejerna där var 1,85 och trådsmala -modeller och annat fancy folk! men det var kul o vara på ett så fint ställe!


Strawberry Daiquries!


Här har vi de snygga modellerna!! eller inte...

Söndagen offrade vi till shopping! Stina önskade att hitta en väska och kunde tänka sig att köpa en för 2500:- men NEJ det kunde hon få en nyckelring för!! :) vi hittade en väska för 115000:- oj oj oj!! Det var roligt att gå o titta i alla fina butiker, men sedan gick vi vidare till vår nivå! Det blev vars en jacka, vars en jacka, Stina köpte plånbok, en tröja och solglasögon, Ida köpte en halsduk och några baströjor! Där var riktigt bra shopping!!! Och väldigt fin stad med alla gamla byggnader bevarade! WE LIKE!!


MILANO!! BFF!!


Fancy fancy!


Katedralen!


Shoppingen avslutades med glass och kaffe!

Sen bar det av hem igen och vi var hemma vid ett på natten -så idag har vi varit lite trötta! Men det blir sovmorgon imorgon så det är lugnt!

Som sagt har vi haft en kanonhelg, men vi är nog alla överrens om att det var lite många att åka 14 stycken tillsammans. Mycket diskussioner och veligheter, med många viljor...men vi och hanna håller i allafall ihop i vått o torrt! :)

Massa kramar!!


första veckan utan nya bilder -det är vardag! 14/10-2009

tjollahopp!!

Nu har vi varit dåliga på att uppdatera igen.. mest för att det inte händer så mycket roligt på vardagarna. Det är skola, läxor, mat och sova. En och annan träning, tvätt och mathandel. Vilken vardag!!

Men till helgen blir det andra bananer! På fredag åker vi till charmonix -där det är 2 grader och vi har inga vinterkläder :S ska sova där en natt. Lördag morgon åker vi till nån utsiktsplats och sedan vidare till Schweitz för att (mammor läs ej!) hoppa BUNGEE JUMP!!! hoppas repen håller!! Stället kallas 007 bungee jump för james bond hoppade där ifrån i en film. Så efteråt blir det en dry martini eller tre (fem innan ;)) 220 m fritt fall..... wohooooooooooooooooo

se film här

Sedan kör vi vidare till Milano där vi klär upp oss rikitgt fint och går ut bland societeten ;) På söndag blir det SHOPPING!! o vi måste ju köpa något, bara för att!

nu borde vi egentligen sova... nu somnade stina... ;)
god natt!
puss o kram

Brasiliansk middag och Rock'n'roll! 11/10-2009

tja!

Ännu en roligt och galen helg  har passerat och ännu en seg söndag börjar lida mot sitt slut! I fredags hade vi först debatt i compulsuary international issues och det gick väl helt okej för oss båda. Det verkar som att det räcker att man gjort en "effort" för att bli godkänd, och den filosofin kör vi hårt på!

På kvällen blev vi bjudna på brasiliansk middag hos några brasilianare. Vi var ungefär tio stycken och det var bland det godaste vi båda ätit på väldigt länge! Vilken underbar kock! Mätta och belåtna gick vi sedan hem inte alltför sent!


Började med lite plock som bestod av grönsaker, ost och korv som man doppade i olja och balsamico!


Mums mums fisk, potatis, tomat, paprika, lök, oliver etc etc etc!!


Mästerkocken Vinni!

På lördagen sov vi ganska länge, men sen var vi relativt flitiga och städade, handlade, pluggade och lite sånt! På kvällen var det dags för rock'n'roll party -back in  black, så vi körde stenhårt med svarta kläder, röda naglar och läppstift och väldigt tupperat hår!! men snygga var vi! ;) Festen var helt okej, men många vi inte kände och som var yngre.. (lammkött!!) så efter ett tag begav vi oss tillbaka till centrum. Några av oss gick hem medan några gick till Villa Baryard som är en bar i stan!


Tre rockbrudar på väg!!!


I väntan på tramen...


framme på festen! :)

Trevligt trevligt -men som orsakade väldigt sega töser idag, söndag! Idag har vi inte fått mycket gjort.. slappat, segat, varit på donken och strosat runt i stan. Gjorde ytterligare ett frsök att slinga Idas hår -denna gången blev det ljusare, men får nog fixa med det lite till såd et blir mer jämnt! :)

Imorgon är det dags för ännu en skolvecka, men vi har inte så många lektioner denna veckan så det blir nog lite lugnare i alla fall! hoppas!!

Sov gott allihop!
pussar o kramar

Another Pre-party! 9/10-2009

Bonjour!

Igår var det dags för oss att ha en liten förfest igen! Dock inte med lika många inbjudna som sist.. Det var några svenska tjejer och Rose och hennes kusin som var här! Vi begav oss sedan till la bukana club som varje torsdag bjuder på salsa! Konstigt det där, att även om vi har varit där ett par gånger kan vi INTE dansa salsa!! haha men vi försöker! :)


Walking pre-party -en tradition vi börjat med här nere! :)


La bukana club bjuder på stoooora öl! :)


Glada tjejer! :)


Ida och Rose försöker sig på salsa -men vet inte om man kan kalla det salsa..! :S

Igår på dagen träffades vi som ska ska på roadtrip nästa helg! Och JAAAA vi SKA hoppa bungyjump!!! Ahhhhhh!!! whiii det ska bli kul! Resan är upplagd så att vi åker på fredag till Charmonix, sover där en natt. På lördagen ska vi ta nån lift upp på ett berg där man har utsikt till mont blanc. Sedan kör vi itll nån bro i italien där vi ska hoppa!!! Och kör sedan vidare till Milano och sover där en natt! Ska bli riktigt skoj och vi är ett gäng på 10-12 personer!

Även denna helg består av en massa roligheter! ikväll är vi bjudna på en brasiliansk middag! MUMS MUMS!! och imorgon är den en fest med rock'n'roll tema -back in black! Vi ska träffa Rose kl 6 för att bli klippta i håret, äta och sedan gå dit! massa trevligheter på gång!

men först ska vi ha en debatt om humanitarian intervention vs soverignty... :( så måste sätta oss och förbereda lite!


Tvugna o visa våra fina dekorationer! -man tager vad man haver! ;) vi har även börjat samla på vinkorkar som vi tänkte göra något fint med! :)

Ha det bra allihop!
KRAM

Mycket skola... 7/10-2009

Hej hej!

Här pinnar det på i rallyfart, vi har väldigt mycket att göra i skolan, varje lektion ska förberedas. Eftersom en stor del av betyget sätts efter hur man deltar på lektionerna gäller det hänga med på vad som sägs.. så till idag hade vi 8 case som skulle förberedas, till imorgon har vi 5 + en annan uppgift och på fredag ska vi ha en debatt.. SUCK!!!

Men men bättre o plugga mycket i veckorna så vi har tid att resa på helgerna! Nästa resa planerad är en roadtrip till Milano via Charmonix och ett annat stopp där vi ska hoppa bungyjump!! Ingen av oss har väl riktigt bestämt oss om vi vågar än, men åhh vad kul det skulle vara! :)

Ida har gått med i ett volleyboll-lag på skolan, så hon har träning varje måndag + eventuella matcher på onsdagarna. Hon tycker det är sååå roligt!! Stina passar på att springa, vilket hon tycker är roligt, men det kan inte Ida förstå! ;)

Nu ska vi in i pluggdimman igen, men här bjuds på lite bilder sen i helgen!


Stina, Hanna och Ida -Vi kände verkligen att vi kunde identifiera oss i denna planchen! ;)


Roof-top party i fredags!

S
Smile! :)


Sofia, Andreas (båda svenskar) och Stina!

Puss o Kram! :)

En rolig helg! 5/10-2009

God morgon!

Vi har inte hunnit skriva på hela helgen.. dels för att vi har haft fullt upp och dels för att vi har varit VÄLDIGT sega!

I fredags bar det av på roof-top party hos tre svenska tjejer. Vi skulle egentligen ta det lugnt och ladda till på lördagen -men så blev inte fallaet ;) det är svårt att inte ryckas med när det är roligt! Kom i alla fall hem i nåt sånär tid! (Stina har bilderna på sin kamera -så de får ni se en annan gång :))

På lördag morgon mötte vi upp Hanna och Joakim och åkte till IKEA. Eftersom vi allihop var ganska sega roade vi oss med att prova alla sängar som fanns -det finns en hel del sköna sängar på IKEA ;) Vi kom hem med några skitfula pallar (som ser ut som soptunnor) lite ljus, sänglampor och annat krafs! Självklart åt vi köttbullar på IKEA restaurangen!

När vi kom hem städade vi lite och fixade för kvällens roligheter! Vi trodde inte att vi skulle bli så många eftersom det hänt lite otrevligheter med en fransk kille... men i på kvällen ramlade in mer och mer folk -hela lägenheten var helt överfull! Vi försökte räkna hur många o kom till lite över 20 personer.. och då ska ni veta att vår lägenhet är liten!! men trevligt var det och alla skötte sig! Vid tolvtiden begav vi oss till några tyskar som hade en oktoberfest. Där var ännu mer folk -och betydligt större lägenhet! Efter ett tag blev alla i alla fall utkastade eftersom grannarna klagat.. vi begav oss en snabb runda till Villa Baryard innan vi gick hem.


Så här såg vi ut i lördags! :)


Än så länge var det lugnt med utrymmet! Här har vi Sofias rumskompis 1, Stina (med nya inneskorna :)) Sofia, Joakim, Hanna och Sofias rumskompis 2.

Det gick inte att ta mer foto sen.. fick inte plats! :)


På oktober festen (wow likadan säng som vi har!!) Stina (som har shorts på sig ;)), Omar a.k.a the teddybear (small and fury ;)) och Ida


Synen vi möttes av när vi kom hem var inte den trevligaste!! Golvet var helt SVART och det låg krossade glas och flaskor överallt!! Så här kom inte vi ihåg att det såg ut när vi gick hemifrån ;) Vi tänkte att det var lika bra att ta tag i det direkt och började städa. Det gick ändå relativt lätt, men eftersom vi inte har någon dammsugare utan bara en kvast var det svårt att få upp allt glassplitter så vi undviker att gå barfota! Vi köpte även inneskor på IKEA så de används flitigt nu!

På söndagen var vi som sagt ganska sega, vi fortsatte städa, slingade Idas hår (utan större reslutat :() och påkvällen begav vi oss ut med ett gäng på skolan och åt pizza. Vi gick till andra sidan floden där det sägs att den italienska maffian håller hus och Ida tror starkt att vi har bidragit till deras pengatvätt nu... oj oj oj! :)


På restaurang!


Grenoble by night!

Som sagt kommer det nog lite mer bilder sen! :)
Nu är Stina i skolan och Ida börjar klockan två, men har en del läxor att göra innan! :(
Grosses Bises!


Globalization in Egypt... 2/10-2009

hej hej hallå!

Idag har vi äntligen haft vår presentation! Det gick nog bra, vi fick inga kommentarer alls av läraren, men vi kände oss relativt säkra och duktiga! :) skönt att ha det gjort i alla fall!


öva öva öva... dock hade Ida byxor på sig på presentationen! ;)

Vi hade ju hela förmiddagen på oss att öva och då passade vi på att gå och handla mat oxå.. matrundan slutade dock med att vi kom hem med en massa flaskor vin! ;) eftersom vinet är så blligt (10-20 kr flaskan) bjuder vi imorgon när vi har förfest! Det är så man gör här har vi lärt oss! :) Lite mat fick med oss i alla fall och det blev VÄLDIGT tungt...

När vi kom hem från skolan provade vi att slinga Stinas hår igen -denna gången med betydligt bättre resultat! :) Now she's a blondie! :) Nu är vi klara för att gå på roof-top party hos tre svenska tjejer, från lund faktiskt!


Lilla trollet!! :)


och så här fin blev Stina! (PS Ida är oxå med på bilden -till vänster! DS)

Hörs imorgon! :)
bise

Squash! :)

Hej hej!

Vi blev helt överlyckliga idag när vi insåg att vi FÅR tillgodoräkna franskkursen till vårt program i lund, och därför slipper vi läsa en extra kurs som skulle börjat i morgon! vilken lättnad! det betyder att vi har hela förmiddagen på oss i morgon för att förbereda vår presentation!

Idag hade vi bara en lektion var, så det var i alla fall skönt! Så på eftermiddagen bar det av för squash! Vi träffade en tysk på skolan där vi sedan blev hämtade av en fransman. Egentligen var det sagt att vi skulle ha en turnering, men efter att vi frklarat att vi VERKLIGEN inte var bra, fick vi spela mot varandra. De gillade dock vår filosofi att vi kör utan regler och inte mot varandra -utan MED varandra! De såg inte riktigt poängen i det.. typiskt killar! ;)


Först en pose-bild ;)

innan allvaret börjar :)


och nu är vi igång! :) Matchen slutade lika ;)

När vi kom hem lagade vi mat och deckade sedan i sängen.. pluggade lite, men slappade mest.. SKÖNT!! Vi har även planerat in en förfest på lördag med filosofin "finns det hjärterum, finns det skjärterum" med den fina översättningen "If there is room for love, there is room för ases!" :) Vi får se hur det blir -men vi ska i alla fall till IKEA på förmiddagen så det blir nog till att köpa nån pallar!

Det var nog allt för idag!
Krama om er själv från oss! :)