Un jour ordineur/ an ordinary day/ en vanlig dag!

oj oj oj!!! det här är vi inte alls vana vid! fullt upp hela tiden! I morse började vi båda klockan 8. Stina gick till kvart över ett. Ida gick först till halv tio för att sedan börja klockan ett igen. Men hon hann tvätta där emellan. Stina passade på att städa och ta ett glas vin medan hon inväntade Ida som kom hem kvart över fem. Vi hade en romantisk middag bestående av makaroner och köttfärsås, innan vi gemensamt gick upp o la oss i vår säng... FÖR ATT PLUGGA!!! och, ja vi har i stort sett pluggat till nu 23.10.. SUCK!!


Stina har intagit pluggposition! (det syns att vi har tvättat :S)


Vår förvandling under kvällen. Först glada över livet. Sen spyr vi på allt som heter business law och globalisering. Till sist är vi bara allmänt uppgivna och besvikna på livet ;)

Idag har vi båda börjat en ny kurs: International Business Law, där ingen av oss var särskilt förtjust av läraren :( hemsk liten tant!

Annars känner vi att vi är väldigt eftertraktade här nere! De svärmar runt oss hela tiden och försöker komma åt varenda liten kroppsdel och naken hy.. i början tyclte vi att det var helt okej, men med tiden blev det bara värre och värre och nu är de verkligen ÖVERALLT!! ...jäkla myggor!!!

Imorgon är det tänkt att vi ska spela squash med tre grabbar från skolan! Lagom till helgen med ordentlig träninsvärk i rumpan!

Nu ska vi äntligen få sova! SKÖNT
(oj vad detta blev ett klagoinlägg! vi är faktiskt ganska glada och nöjda med livet här nere ändå! :))

KRAMAR

SMASH!!! där åkte en mygga till!!!

plugg plugg plugg... 29/9-2009

Tja tja!

Nu har allvaret verkligen börjat, det känns verkligen att skolan har börjat på riktigt. Vi har i medel 4,5 timmars lektion per dag uppdelat i 1,5 timmars lektioner i små salar med dålig luft. Det är svårt att hålla sig vaken emellanåt! Dock är lektioner väldigt givande och roliga, med mycket diskussioner och egna reflektioner.

Idag har vi även haft vår första franska lektion. Det verkar vara bra nivåer för oss båda och användbar franska, inte bara en massa grammtik. Av döma av denna lektionen i allafall.. vi får väl ser hur det artar sig i fortsättningen!

Utöver vår schemalagda tid har vi läxor i nästan alla ämnen -det känns som att vara tillbaka på gymnasiet!! Så idag har varit/är en lång dag då vi hade lekion till 17.15, och ska läsa i international business law boken samt förbereda ett case till strategic and business policy.. vi kommer nog vara uppe hela natten :S Utöver detta har vi ju vår presentation på fredag som vi bara precis hunnit börja på.. SUCK! men vi ska inte klaga, det är fortfarande roligt! :)

Även gårdagen bestod av en massa skola (hallå, vad tror de att vi är här för?! ;)) och på kvällen gick vi hem till Sofia i klassen och drack lite vin och skvallrade lite! Hon hade en jättefin lägenhet mitt i stan! fancy pancy! :)


Sofia och Stina!

Vädret är fortfarande härligt här! Vi går runt i shorts o kortärmat varje dag, och ändå svettas man!! men det är skönt -inte att svettas men att det är varmt o man slipper bylsa på sig en massa kläder!Vi är inte alls avundskjuka på er där hemma, har hört att det snöat i norrland. Lär dröja innan vi får snö, bara de hinner komma innan vi ska hem så vi kan åka snowboard :)


Vi båda är lite snoriga.. Stina har sin vanliga allergi eller vad det är (jäkla snorunge! ;)) och Ida har blivi förkyld :( och tycker jättesynd om sig själv!! ;)

Näh nu ska vi fortsätta plugga. På fredag ska vi hålla en föreläsning om Egypten och hur globaliseringen har påverkat landet, och bla bla bla.... Men de kommer nog gå bra!!

Kram på er alla// från pluggisarna :)

Lyon 27/09-09

Hejsan

I lördags förmiddag åkte vi till Lyon. Eftersom lokaltrafiken stejkar där för tillfället blev det inte en lätt match och ta sig till Hannas kompis, Viktor som bodde lite utanför staden. Men när tre kloka hjärnor slås ihop så löses de flästa problemen, och så även detta. Vi var alla hungriga efter resan så vi gick ut för att äta lunch. Standaren här på restauranger är inte direkt som hemma, betydlig sämre.


De här med att åka tåg ser Ida som en ypperligt tillfälle och få lite sömn på.


Lunchresturang med hög klass... NOT!!

Lite småhungriga och halftbesviken på lunchen tog vi oss in till stan igen för att se om det gick och spendera lite av stipendiumen. Vilket det gjorde :) Patriotisk som man är så sprang vi först in på H&M för att köpa lite baskläder för att sedan bege oss till de lite finare affärena. Även detta äventyr gjorde oss lite småhungriga så middagen blev serverad på en restaurang (OBS!äta ute här är billigare än hemma).


På promenad genom stan...


...och lite posing emellanåt! :)


...och lite kultur! (men bara lite ;))

Shoppingen tog sin lilla tid så väl hemma hos Viktor hoppade vi in i duschen, en efter en för att sedan byta image från shoppohålik till partyhålik :) På kvällen gick vi ut på en club, så de blev mycket shaking as, inte alls fel :) Eftersom Viktor bara hade en säng (bara och bara kanske inte de är varje kväll man har tre tjejer på besök:), så lade vi madrassen på golvet så vi alla fyra fick en liten del av den. Vet, de skulle varit roligt med en bild så ni fick se hur de är och sova hos "säng alla Viktor", men de blev inget foto taget.


Stina och Hanna gör sig fina!


...medan Ida roar sig på eget håll!


Här sitter vi och förfestar i vad som skulle komma att bli vår sovplats! :)

Även idag strejkade lokaltrafiken, denna gång blev de desto svårare eftersom det inte fanns några ersättningbussar, så efter att försökt fått tag på Taxi, vilket inte fungerade så bra, så gick vi några hållplatser och fick tillslut tag på en spårvagn. Allt som allt tog det två timmar för oss att komma till tågstationen. När de var en hållplats kvar (dock trodde Hanna att det var den sista) så hoppade hon av spårvagnen. Tyvärr stängdes dörrarna och på insidan befann sig lycklitvis Ida och Stina, medan Hanna stod kvar på perrången när spårvagnen åkte vidare. Oj Oj Oj, vi skrattade så tårarna bara sprutade. Väl framme vid tågstationen fick vi vänta in Hanna som kom gående längst spårrälsen. Eftersom vi missade tåget tog vi en rejäl frukost på McDonalds och sedan begav vi oss av hem till Grenoble.


Fin utsikt från spårvagnsstatioen som vi till slut hittade!


Här kommer Hanna vandrandes! :) hihi

Läxan tills imorgon är bla. och läsa två kapitel om Cross Culter Issues, och eftersom vi båda skulle läsa kapitlena kom vi på att högläsning var ingen dum idé, och så blev de. Nu två timmar senare ska vi kolla på nått roligt tv program och sen blir de läggdags.

Puss och hej, vilken underbar helg!!!


Rich Bitches!

Hej hej

I morse var vi båda ganska slitna.. det blev en hård kväll igår! men roligt hade vi! Men så i morse när vi båda gick in på internetbanken såg vi att både lön och stipendie har koomit in på kontona! :) Och det är ju aldrig fel!

Igår skulle vi som sagt träffa Rose, som var hur trevlig som helst, skit härlig tjej! Vi gick till la bukana club, drack lite öl  och dansade lite salsa! :) Sedan gick vi vidare till London pub. Ida har skaffat sig en bögkompis! Det gick inte så  bra med flörtandet när hon frågade om han hade flickvän och han svarade nej, i så fall pojkvän! jaha!!! sa Ida "men jag har alltid velat ha en bögkompis!!" och sen visade hon sina skor och fick den godkända av en bög! det ni! ;)


Hanna och Stina är lyckliga över de stor ölen för 3 euro styck! :)


Ida övar dansmoves! ;)


Rose och hennes kusin!


Lite runda om fötterna (och/eller kinderna?) :)

Idag hade vi även en lektion i Compulsuary International Issues. Den verkade intressant, och allmänbildande. Idag diskuterade vi globalisationens för och nackdelar och tills nästa fredag ska vi göra en presentation om ett land. Vi ska prata om Egypten i 15min... vi får se till o vara väl förberedda så at nervositeten inte tar över!

Ikväll blir det en lugn kväll i sängen framför något trevligt program på datorn. Hanna kommer hit om en stund och då ska vi boka biljetter till Lyon till imorgon! Hon har en svensk kompis som pluggar där som vi ska få sova hos! Så det ska bli trevligt!

ciao ciao!

ida och stina och hanna i Grenoble! :) 24/9-2009

Salut!

Idag var det Stinas tur att gå upp tidigt, och efter att ha väckt Ida mitt i natten genom att prata i sömne, var hon VÄLDIGT tyst i morse! Svårt att väcka en sovande björn! :)

Vi har haft en välsigt lugn dag idag, gjort en uppgift i International Cross Cultural Management som ska vara gjord till på måndag. REdiga tjejer! Vi har även fått handla hem mer mat till vår lilla kyl!

Nu ikväll bjöd vi hit Hanna på middag och lite pre party. Sen ska vi träffa Rose, tjejen som vi missade att träffa igår.. Ska bli skoj!


Här lagas det kyclking gryta med pasta!


Mums mums!


wohoo! :)

Hörs imorgon
CIAO

Marockansk fest! 23/9-2009

Bon Soir!

Igårkväll blev vi som sagt bjudna på en privatfest. Det var Omar, killen som hjälpte oss med allt när vi kom som bjöd med oss. Lite hedrande ändå att bli inbjuden till hans vänner, det var inte vem som helst som fick komma! Det var trevligt i alla fall! Nästan alla kom från Marocko och bjöd gladeligen dit oss när vi helst ville! Tydligen kan man få en resa för 100 Euro, det är ju inte hela världen! :) vi får se hur det blir med det!


Vi myser med vår teddybjörn, Omar!


Det tre musketörerna (Marockanerna) som underhöll oss med dansuppvisningar och skämt som vi aldrig frstod poängen med ;)

Idag skulle Ida upp tidigt för att gå till skolan. Lektionerna är intressanta, men där är så himla dålig luft i klassrummen... det tär på en! När Ida kom hem begav vi oss ner på stan för att träffa en tjej som kände några Ida träffade när hon var i Australien. Kändes lite som en blinddate ;) men en misslyckad sådan då vi inte hittaden henne! Vi gick och åt pasta själva istället, har ett favoritställe nere i stan! Stina begav sig till skolan för sin lektion, medan Ida gick tillbaka hem. Via mail med vår franska "vän" visade sig att hon stått och väntat på oss bara några meter ifrån!! haha svårt när man inte vet hur den andre ser ut juh! I alla fall bjöd hon med oss på en fest imorgon som vi tänkte gå på. Vi brjar ju inte förrän två på fredag! :)

Denna eftermiddagen var det Ida som förberett mat till Stina! Det går bra det här! Vi hängde lite sedan stack vi ner till stan för att titta när bågra i klassen spelade fotboll. Vi stannade typ en halvtimme! ;) men det var trevligt så länge det varade!


Hanna, Ida och Stina vid fotbollsplanen!

Imorgon är Ida leeedig!! och stina börjar klockan 8, Ida är inte skadeglad!! :)

Bon Nuit

en vanlig dag! 22/9-2009

hej hej!

Nu känns det verkligen som att man har landat i vardagen här. Det är fortfarande väldigt roligt allting, men allt är kanske inte så spännande att skriva om här.. men vi ska försöka att fortsätta uppdatera lika ofta! Det är ROLIGT att läsa era kommentarer!!! Det gör det liksom roligare att skriva!

Igår försökte vi oss på att slinga Stinas hår! Hon hade fått tag i nån billig färg så där stod vi med folie i högsta hugg! Lite nervös var hon allt, speciellt eftersom "blekningsmedlet" var rött, och inte vitt som det brukar. I efterhand blev det nog inte så stor skillnad på nåt håll.. Det blev i alla fall inte mörkare vilket var den stora skräcken! :)


Stina sitter som på nålar!

Idag var vi nere på stan och shoppade lite, Stina tyckte att hennes kläder tagit slut (JA, vi har tvättat ;)) men det slutade med att båda två kommer hem med ett par påsar var. (NEJ vi är inte shopaholics, men det är ju så roooligt!!)

Vi gick hem för att äta lunch och sen skulle Ida till skolan. När hon kom hem igen hade Stina middagen klar! Vilket par vi är! :) Ikväll bär det av på en privat fest någonstans! Men det kommer inte bli så sent eftersom Ida börjar åtta i morgon bitti! Men lite sällskapande är ju aldrig fel (i rumsren betoning ;))


Så här ser vi ut ikväll!

Hörs imorgon!
KRAMAR

Hemma välbehållna 21/9- 2009

Hejsan allihopa!
Nu är vi hemma igen, vi kom hem igår kväll. Allt gick som planerat mer eller mindre. Tåget från Marseille var försenat så vi hann inte med det tåg som vi skulle byta till i Valence så vi fick ta ett tåg som gick en timme senare istället. Väl hemma tillagade vi pannkakor, kanon gott blev det :) Aldrig fel att få äta nått annat än pizzor och mackor, vilket verkar vara det enda som dom äter här i Frankrike.

Som nämndes i senaste inlägget så mötte vi ett gäng fotbollsfans. Här är en av dem som gör allt för att få en puss på munnen. Eftersom ingen av oss var särkilt sugna på det så försökte dom stänga in oss i en hörn i busskuren där vi stod, för att se om det gav bättre lycka (var inte så hemskt som de låter). Vi tog oss därifrån välbehållna :)

"Bara en puss på munnen,snälla!!"


En amerikanare och en svensk/britt från hostlet
  
Igår (Söndag) var vår sista dag i Marseille. Tur nog så kollade vi upp vilket tid tåget skulle gå, båda var säker på att det skulle avgå vid 16.00 tiden men det var tydligen redan kl 14.00 som tåget gick. Så vi begav oss ut i stan för en sista vandring. Första målet med dagen var att hitta något ställe att äta frukost på. Eftersom alla affärer är stängda på söndagar och Frankrike inte har så mycket valmöjligheter när de kommer till mat så fick det bli en pizza till frukost. Ni kan nog själva tänka er hur fel det känns, men den gick ner.
Vi blev båda lite förvånade över hur många uteliggare och slumområden som de fanns i stan. Men när vi kom lite utanför stadens centrum så hittade vi jätte fina ställen (som ni kan se på bilderna nedan).


Frukosten bestod av en pizza Royal


Stina påväg upp för Marseilles skyttemur


Marseilles hamn


Aldrig fel och vila ögonen på ett gäng vollybollspelare:) (även fast det inte var något för oss)

Idag är vår första RIKTIGA skoldag, med andra ord så börjar våra kurser idag. Hoppas det kommer bli lika roligt som dessa tre veckor varit. Även om vi tvivlar på det :)

Eftersom tåget var försenat med två timmar på vägen till Marseille och en timme försenat på vägen hem ska vi idag se om vi har tur någon och få tillbaka några pengar för resan. Skulle aldrig vara fel med lite extra klirr i kassan som man inte räknat med :)

Kram kram



MARSEILLE! 19/9-2009

Tja Tja!

Nu ar vi i Marseille! Vi tog taget i torsdags och skulle vara framme i Marseille vid sju, men det blev lite problem dar vi skulle byta tag, sa vi fick aka buss till en annan station och sedan ta ett mycket langsammare tag till Marseille sa vi var inte framme forran vid halv tio. Ida skulle forsoka ge sig pa att ringa till hotelelt och saga att vi var sena, men receptionisten pratade inte engelska och efter ett par : d'esole je ne comprend pas! gav hon over luren till en medpassagerare som fick oversatta till oss! Tur att det finns snalla manniskor!! Till slut kom vi i alla fall fram till hotellet och det forsta vi mottes av var nagot som sag ut som en rattfalla!! :S Vid senare eftertanke sag det kanske mer ut som en fuktsamlare eller nagot, men Ida lyckades skramma upp Stina ganska bra!


Vart hotellrum! Det var inte det enklaste att sova har eftersom toaletten forde en massa ovasen sa fort nagon spolade, sa vi vaknade hela tiden!

Forsta dagen gick vi upp och skulle ata frukost. Eftersom vi har haft svart att hitta sallader att ata i Frankrike, best'mde vi oss for att ata lite "brunch" istallet eftersom vi nu hittade en frash sallad! Efter nagra tuggor smakade Idas sallad dock mogel... :S Sa nu har hon lart sig att saga de pa franska! :) I alla fall fick hon en ny, men var inte jattesugen pa att ata langre. Matkvaliteten ar inte den basta har...


Ida med den nya salladen.. som inte den heller var sadar jattegod...!

Efter denna lyckade (!) frukost begav vi oss till tunnelbanan for att ta oss in till det vi trodde var stadens centrum! Vi gick langst en gata med en massa smabutiker, med mest en massa skrams i.. Vi blev inte sadar jatteimponerade av staden.. men visst nagra vackra byggnader och monument var dar! Nar vi hade gatt en bit insag vi att vi nastan gatt hela vagen tillbaka till hotellet sa da var det lika bra att ga hela vagen! En liten motionsrunda om inte annat! :)


En triumfbage... vackert, vackert!

Efter att vi hade vilat en stund pa hotellet begav vi oss ut igen och tankte da ga och titta till stranden! Det var inte sarskilt fin vader, men vi tankte att det skulle vara mysigt att promenera langst strandpromenaden. Det blev inte sa lyckat... Forst gick vi vilse och sen borjade det sporegna!! Vi var helt dyngsura!!! Men kom i alla fall till stranden! Fast da var vi sa blota och det blaste pa bra, sa vi bestamde oss for att ga tillbaka igen!


"Halla, sa har skulle det ju inte vara!!!" Vi skjular i en telefonkiosk! :)


Stina vid stranden!

Pa kvallen gick vi ut igen for att ata och hittade ett litet stalle med pasta. Sen skulle vi forsoka hitta en pub, vilket visade sig vara omojligt i var del av stan. Sa vi tog tunnelbanan in till centrum igen, denna gangen kom vi ratt! Det var jattevackert med spegelblanktvattnet i den enorma hamnen. Forsta basta pub blev en irlandsk pub dar vi bestallde varsin ol! Ida vander sig om och det forsta hon ser ar en av militarerna vi traffade i Grenbole forra veckan!! Hur stor ar chansen??? Ingen av oss visste att den andra var i Marseille och eftersom vi bara tog forsta basta pub ar sannolikheten ganska liten! Vi blev ganska chockade allihop. Det trakiga var dock att han skulle aka ivag idag och vara borta i fyra manader..pa hemlig plats.. vilket liv :S

Vi kom hem tidigt eftersom vi ville ha ut sa mycket som m;jligt av dagen idag! Vi borjade med att checka ut fran vart hotel, for att flytta till ett hostel, dar vi ar nu. Sedan gick vi ner till hamnen och tog en bat till en o har utanfor. Pa vagen ut till on kunde man se mycket av Marseille, det ar betydligt vackrare an vi tyckte fran borjan!


Har har vi hamnen!


Baten som tog oss ut till on


Vi pa baten! Stina tycker Ida ar jattepinsam nar hon fragar folk om de kan ta foto pa oss! ;)


Vet inte vad det ar, men vackert?!


Mer vackert.. ;)


Pa den har on ska tydligen greven av monte christo (filmen med Gerard Depardieu) ha spelats in!

Val framme pa on var det jattefint vader sa vi bestamde oss for att ga direkt till den lilla stranden! "Stranden" bestod mest av sten, men det dog bra for oss!


Har har vi stranden!


Swimtime! :)


Det var riktigt varmt och skont i vattnet!

Efter badet lag vi en stund pa stranden innan vi gick till en restaurang och at lunch. Sedan tyckte vi att det var dags att aka tillbaka till fastlandet. Nar vi stod och vantade pa baten traffade vi nagra aspackade marseille-fotbollsfans. Tydligen ar det match ikvall mellan marseille och montpellier. De underholl oss ratt bra, men det var anda ganska lattande nar baten kom och vi slapp dem ;)

Pa vag tillbaka till hostlet gick vi och kopte nudlar och vin som vi ska kalasa pa ikvall! :)


Vara sangar pa hostlet!

Det blev ett langt inlagg, men vi har ju inte skrivit pa nagra dagar och da finns det mycket att beratta! :)
Imorgon lar allt vara stangt men vi har sett utt nagra vandringsleder som vi tankte utforska imorgon!
Massa Kramar pa alla dar hemma!



Teambuilding med sports adventures! 16/9 -2009

Hej Hej!

Idag har vi haft teambuilding hela dagen. Vi gick till skolan kl 9 och var med om världens mest ineffektiva sätt att dela in lag -tog säkert en timme. Till slut stod vi där i våra lag och med varsin vit T-shirt som det stod Grenoble Ecole de Management på. Ida kom i samma lag som en svensk, tre norskor och en amerikan. Norskorna var (förlåt) totalt värdelösa, och droppade av efter lunch så vi stod tre tappra lagmedlemmar till slutet. Stina kom i samma lag som en svensk, en norrman, två finnar, en engelsk och en amerikan. Hennes lag var superbra!


Idas lag... som var med till slutet :) Hugh, Joakim och Ida


Stinas lag! :) Stina, en britt, Nicole, Sonja, Sofia, Oscar och Nicklas.

Alla lag fick varsin karta och ett papper att stämpla orienterinsstämplar på. Sen skulle man ta sig till olika platser och på vissa ställen var där uppgifter som till exempel Crazy bikes, bågskytte, ta foto med en "french touch" och att måla av berget med bastiljen. Dagen var riktigt rolig och avslutades på toppen av berget där Bastiljen ligger. Stinas lag var tappert och vandrade hela vägen upp, medan Idas lag var lata och åkte "bubblor" upp! ;) (FAKTISKT så ville Ida gå, men inte resten... ;))


Cykel som man styr och trampar på samma hjul!


Om Stina blir handikappad har vi hittat det perfekta åket! ;)


Ida var (om hon får säga det själv ;)) förvånansvärt bra :)


Detta var inte den aktivitet som Stina drog in mest poäng till laget ;)


Hugh från Idas lag finputsar deras målning. Motivet var det ni ser i bakgrunden! :)

På toppen var det fika och sedan prisutdelning och gissa vem som vann? STINAS LAG!!! Så duktiga! :) Och gissa vad de vann då?! SPRIT!!! haha skolan arrangemang och priset är sprit! ;)


Utsikt från la Bastille!


Ännu mer utsikt!


Det vinnande laget på prisutdelningen! :)

Trötta åkte vi sedan ner och gick hem... för att förbereda oss för festen ikväll! :) Vi ska ha förfest här hos oss sen vet man aldrig var det bär av :)

Ha de så bra!
Kramar Ida och Stina

Första lektionen/workshop 15/9-2009

Hejsan!
Som vi nämnde igår blev vi bjudna på en hemmafest hos ett par amerikaner. Inte minst snackset avslöjade att vi var på fest hos amerikaner, för snackset som dom bjöd på bestod bla. av hamburgare bitar och pommes. Men hungriga som vi var så parkerade vi oss vid snacksbordet ett tag.
Vid midnatt begav vi oss till London pub(bartendern som vi träffade på tvätteriet jobbar där förstårs:)) och sen gick vi hem. Blev ingen sen utekväll, men en värd sådan iaf.


Förtsta anhalt blev på D'enfer Pub med våra svenska vänner: f.v Hanna, Stina och Sofia.


Ida var också där! :)


Stina njuter av dem amerikanska buffen (eller not ;)) Råkade ta en macka fylld med dijonsenap.


Här med vår teddybjörn Omar, som bad om att få vara med på våran blogg! :)

Idag hade vi våra första föreläsningar, den ena handlade om hur man skriver arbeten och den andra om hur man gör en bra presentation. Kändes mestadels som att det bara var repetitionen, när man har läst så många år på univeristetet som vi har så är man väl införstådd om hur detta går till.


Så här såg vi ut i morse! Så fräscha trots en hård utekväll ;) (eller bedöm själv ;))

Ikväll var det tänkt att vi skulle ut på en av våra stammis pubbar, nämligen Bukana Pub, men med lite eftertanke så valde vi att stanna hemma. Är säkert någon aktivitet bokad för imorgon kväll så att stanna hemma och vila ikväll känns ganska så bra.

Imorgon ska vi träffas på skolan Kl 9 för att bli indelade i grupper och sedan ska vi bege oss ut i Grenoble. Kommer säkert att bli en kanon dag, mer om det imorgon.

Kram till er alla!!


Bra dagen! :) 14/9 -2009

Hej hopp!

Idag har vi gjort en massa bra grejer! (Ida har varit FLITIG eftersom det är hennes namnsdag, och eftersom ida betyder just det ;)) Vi började i morse med att gå och handla, då vi inte ens hade frulle hemma! Sedan satt vi och kollade på resor till MARSEILLE!! och hittade en jättebillig, tre nätter och tåg tur och retur för 100 euro per person! Så på torsdag bär det av! Hoppas bara vädret blir bra! :)

Den andra bra grejen idag varr att vi tvättade för första gången! Här får man gå till ett tvätteri precis som i de amerikanska filmerna! Så vi satt där och väntade på vårt livs kärlek, och JA där kom världens snyggaste bartender som jobbar på en pub vi varit på! ;) Då är det ganska kul att tvätta!


Så här fina (!) är vi när vi tvättar!


Ida är kär!! (JAG VET, en bartender är inget å hänga i julgranen ! :))


Stina kände att hon behöve torktumlas lite! ;)

Den tredje bra grejen var att vi städade hela lägenheten så nu är den super fräscht. Förutom alla kläder som hänger på tork ÖVERALLT!! Den fjärde bra grejen är att vi lånade böcker som vi behöver till kurserna!

Den femte och absolut bästa grejen var att vi just blev bjudan på en hemmafest hos ett amerikanskt par! Så nu när Ida varit flitig hela dagen ska hon få relaxa riktigt ordentligt ikväll! ;)


Så här ser vi ut ikväll! :)

KRAMAR!!

På promenad genom stan 13/9-2009

Hejsan våra lässugna vänner

Okej, söndag "is a day of rest", men kom igen, här i Grenoble är allt stängt en söndag! Så vi var ute och utforskade Grenoble lite idag. Söndagarna bjuder däremot på matmarknad precis utanför vår port så de blev en sväng där först innan vi begav oss ut på en vandrar tur. Tänkte att det kunde vara mysigt att gå längs kanalen men eftersom stans uteliggare tydligen bor där blev det inte så mysigt som vi tänkt. Vi ville ta kort på deras skjul för att visa er hur dom bodde men vågade inte riktigt eftersom vi inte visste hur reaktionen skulle bli.


Stina hittar den bästa uppfinningen ever... synd bara att frillan förstörs


På marknden så blev vi mättade av allt provsamakande, pengarna kan behövas till något annat (shopping :))


Bevsikna tjejer som fått betalat 14kronor för några få godisbitar..


Här låtsas Stina fotografera Ida för bevis på hur slummen bor i Grenoble


Så här fint kunde det vara :)

Annars har vi bara kollat på Idol och vårat absoluta favvo program ensam mamma söker idag! Så slutsatsen av detta är att vi lika gärna kan köra fullt ös på lördagarna framöver eftersom söndagar i Grenoble inte har något och bjuda på :).... Vilket vi inte tycker är hela värden :)
Kram på er alla Ida och Stina

Biljard och ANNECY! 12/9-2009

Hej Hej!
Igår skulle vi gå till en pub som utlovade fina vinster (till exempel flipp-flopps!) till de 40 första gästerna. Vi kom dock lite sent, så inga priser till oss... Dock träffade vi två franska militärer som undrade om vi ville spela biljard med dem! Vi var inte sena att tacka ja! Vi spelade ett par gånger och det blev några öl. Riktigt trevliga grabbar fast att de inte kunde prata engelska! ;) Kom hem lite senare än förväntat så det blev ett senare tåg till Annecy än vi tänkt imorse.


Utbytesstudenter som trodde vi skulle få priser.. vad vi inte visste var att alla andra var där inne!


Biljardspel med franska militärer! Ida jobbar hårt på sin nya hip-hop stil ;) Det smittade visst, med poserna! :)


Aldrig fel med en kall öl! Vi lärde killarna SKÅL!! :)

I morse tog vi alltså tåget till Annecy. Båda sov hela vägen, och hade våra handdukar som filtar. Dock var det det enda dessa skulle komma till användning för eftersom det var molnigt i Annecy. Vilken otur när det varit fint hela tiden vi varit i Frankrike.. men vi hängde inte läpp utan begav oss till en turistinformation för att få reda på vad som var värt att se! Vi började att gå till en sjö och promenderade längst med kusten. När vi kände att allt det vackra började avta vände vi och gick istället längst med kanalen. Det var verkligen mysigt med små gatuhus i delen som kallas gamla stan. Vi gick och strosade på de små gatorna innan vi bestämde oss för att ge oss ut på sjön i en pedalbåt! :)


Vackert...!


Emellanåt såg vi ut som riktiga turister då vi gick lite vilse! :)


Mer vackert!


Små kringelikrok gator!

Så vi hyrde alltså en liten trampbåt som visade sig bra mycket jobbigare än vad vi förväntat oss! Men det var roligt! Och efter ett tag var vi riktigt varma att vi lika bra kunde bada! Tydligen är det en tradition i Frankrike att varje gång man kommer till en ny plats ska man bada! :) Och den traditionen kunde vi ju inte bryta! Det var till och med riktigt härligt! :)


Tramp tramp!!


IIIIhhhhh!!!!


Ett, två, tre... HOPPA!! Stinas kommentar till vattnet var: Det ser ju ut som om det är utomlands!! haha

Efter detta motionspass tyckte vi att vi var värda en middag och gick och letade upp en restaurang där vi åt storstek med pommes och bea!

Sen var det dags att åka hem och.. JA.. vi sov på tåget hem med! trötta tjejer! Nu ska vi försvenska tillvaron lite och kolla på TV4 play, där vi bland annat kan se IDOL!!

KRAM

P.S Det är skitroligt att läsa era kommentarer... (PIK PIK) ;)

Poolparty och språktest! 11/9-2009

Hej!
Poolpartyt igår var ju ganska misslyckat.. vad vi inte visste när vi betalade biljetterna var att det var typ grenobles nollningsfest.. och en massa överalkoholiserade 20 åringar är inte särskilt udnerhållande.. (OJ vad vi lät gamla nu!!) I alla fall snackade vi med några fransmän från Paris som lovade oss boende när vi kommer dit! Aldrig fel juh! :)


I väntan på bussen.. som vi för övrigt fick vänta i en timme för... :( Bilbevis på att vi inte bara har killkompisar till alla er som påpekat detta! :)


Här är vi med lammköttet!! ;)

Idag var vi i skolan igen. Först en runda på morgonen, sen hem och träffa vår hyresvärd och sen tillbaka till skolan igen för att göra ett SPRÅKTEST, vilket var väldigt spännande.. ;)
Stina gick in och sa : I don't know a word french! OK sa dem och hon fick gå..
Ida gick in och sa en mening och fick sedan ett häfte med en massa gramatikuppgifter. Hon satte sig och började GISSA!! haha Förstod efter ett tag att detta var alldeles för svår nivå och gick fram till en av lärarna och sa att hon inte förstod. "Yes you do" sa läraren! JAHA!!! ok, ida gick och satte sig igen utan att förstå mer så efter ett tag lämnade hon in det halvifyllda testet. Då var det dags för det muntliga! Medan hon satt och pratade med läraren kom de från det skriftliga testen in och sa: Was this too difficult for you, Ida? haha YES!!! så ida fick gå in och skriva ett lättare test.
Testet var för att se vilken franskkurs vi ska gå i.. får väl se hur det blir! Vi har fått reda på att vi inte kommer gå i samma på de andra kurserna i allafall... men det gör inte så mycket eftersom vi är så gott som ihopklistrade när vi är lediga! :)

Idag var vi på tågstationen och köpte ett kort så att vi får billigare resor! Vi började utnyttja det direkt och beställde en resa till Annecy som ligger ca1-2h härifrån. Så vi åker bara över dagen! Mend et ska bli kul! Tydligen ska staden fått pris för att vara en av europas vackraste städer! Kan ju aldrig vara fel!

Kram Kram

Första skoldagen! + telefonnummer 0033662032519 10/9-2009

Igår var ytterligare en dag som vi skulle fixa en massa grejer. Vi satt på skolan i ungefär en timme och väntade på en tjej som skulle hjälpa oss med att få ett franskt telefonnummer. Det slutade med att vi gick därifrån för hon skulle inte komma tillbaka på länge. Vi tog spårvagnen till ett ställe som heter Grand Place som är ett jättestort (JÄTTESTORT) köpcentrum! Där mötte andré upp oss och vi gick o kollade lite. Sedan gick vi till mataffären som skulle vara billigare än de nere i centrum. André följde med och fick köra kundvagnen ;)


Svenska skorpor! :)


Vårt fem i tre ragg lite uppfräschad med resterna av vaxduken till bordet! :) Tjusigt värre!

Idag var första dagen i skolan, vilket innebär en tidig morgon :S Kändes som att börja ettan, bara att mamma inte var där och höll oss i handen!


Fina skolflickor!

Det var mest en massa information idag, inte lika roligt som en solig shoppingdag, men man får väl offra sig! ;)


Stina övar på att hålla lektion!


Seriösa tjejer som var först av alla i klassrummet! ...dock var det fel klassrum ;)

Vi hade en lång lunch så vi gick upp till tjejen som skulle hjälpa oss med telefonen. Hon gav oss ett papper på olika erbjudande och en adress vi skulle gå till. Så komplicerat var det!! Jobbigt att vi väntat så mycket på henne då juh!! I alla fall gick vi ner på stan och fixade ett kontankort. Det var ett erbjudande så om vi betalade till 9 euro till så fick vi en mobil! Ingen high-tech, men den funkar! :) Så nu får ni ringa oss så mycket ni vill, för nu kostar det i alla fall inte oss något! ;)


Stina med vår nya daaarling!

Ikväll ska vi på poolparty! :)  Det kommer en buss och hämtar oss och kör oss hem! Skönt att kanske få bada lite! ;) Bilder kommer nog imorgon! :)
Kramar Ida och Stina

Fem-i-tre ragg! 9/9-2009

God morgon!

Igår hade vi skoj! Grabbarna kom hit och vi förfestade lite med vin! De var fyra stycken och vi har bara fyra stolar så vi, stina och ida, fick sitta på en filt på golvet! ;)
Stina skulle berätta att pappa Benny skjutit en älg, men de blev inte så imponerade när hon sa: he has shoot a mouse! Inte ens när hon försökte visa vilka stora horn (för dem: musöron) djuret hade! Haha Sen förstod de, när vi kom på att det hette mousse!! Och DÅ blev de impade! Bra jobbat Benny! :)


Denna bilden är tillägnad Mikaela (Idas kusinbarn 11 år) som lärde oss den här posen och som nu spritt sig till Frankrike ;)

Efter ett tag gick vi till en pub, Sun Valley, men där var sjukt mycket folk, så efter ett tag gick vi vidare till Bukana för att skaka lite rumpa! ;)


Stina alltid lika glad över en öl, här på Sun Valley!

En efterfest senare var vi på väg hem när Stina plötsligt utbrister: Ida, ser du vad jag ser??!! Och det gjorde hon!! Där framför oss på gatan, som sänt från himmlen, stod han; vårt fem i tre ragg!! EN STOL!!! Vi har ju bara fyra, en till är aldrig fel! Så vi tog tag i varsitt armstöd och vandrade hemåt! :)


Kan en kväll sluta bättre?? ;)

Dock insåg vi när vi kom hem att den var lite sönder, men va fan, lite tejp fixar det mesta! :)

Nu ska vi bege oss ut på stan!
Hörs ikväll!
Puss o kram

Shopping och magont! 8/9-2009

Hej hej!

Idag hade vi ett möte kl. tree på skolan för att fixa bostadsbidrag. Och vad gör två tjejer när de har en stund över om inte shoppar? :) det är skitbra shopping här! Massa roliga affärer!


Mango är en av favoriterna!


Där kan man hitta fina shorts! Svarta eller beiga? ... hmm vi tar båda ;) de var ju billiga!

Ida har haft ont i magen i tre dagar och idag tog hon sig äntligen till apoteket och fick nån medecin...


...som inte smakade så bra!! :S

På skolan fick vi hjälp med bostadsbidraget men det är en massa papper som ska fyllas i av oss och av hyresvärden och som sedan ska skickas iväg, så helt klart är det inte! Vi fick även hjälp med att ringa för att fixa ett konto till elen. Nu börjar vi få ordning på det mesta! Bara franskt nummer som fattas...

Nu har vi förberett för förfest, det är supermysigt på nedanvåningen!


Och så här tjusiga är vi! :)

nu kom grabbsen!
puss puss



Internet hemma! :D 8/9-2009

Fransmän är så sjukt trevliga!!! Ikväll kom André och skulle titta på film med oss. Han har en telefon som man kan vara uppkopplad på hela tiden, och vi fick hans lösenord så vi kan vara ute på internet på våra datorer här hemma!! Vilken ängel!!! Helt sjukt bra!


Stina och André. Det är ju tvunget och visa en bild på vår ängel!

Idag var vi på IKEA, och köpte en klädstång och lite grejer till köket. Nu känns det verkligen beboligt! :)


Mmm...Vackert! ;)


Vår lilla klädstång! :)


På Ikea åt vi köttbullar.. potatisen var slut :(


Vi köpte med oss sill och knäckebröd från IKEA!

Imorgon ska vi återigen försöka fixa el, bostadsbidrag och franskt telefonnummer...
Sen ska vi ha en liten förfest hos oss! :)
God natt på er allihop!
Kramar

Allez, Allez, Allez /Kysskola /Marknad 7/9-2009

hej hopp!
Skolan var stängd igår så därför kunde vi inte skriva då heller.. förlåt förlåt!!! Istället blir det en massa bilder i detta inlägget! :)

Vi har äntligen fått ordning på vår lägenhet, så det liknar ett hem nått sånär i allafall!


Stina förbereder Tacos i vårt lilla kök! I Frankrike består ett utrustat kök utav tallrikar och bestick.. blir nog en till runda till IKEA! ;)


Vårt lilla matbord, uppfräschad med en pappersduk och stolarna har vi själv köpt på IKEA!


Vår garderob! :) undrar hur länge vi kan ha sån här ordning :S


Vårt sovrum!

I lördags tänkte vi ju ha en lugn kväll i lägenheten.. men så blev inte fallet ;) Våra franska vänner bjöd in oss på en fotbollskväll Frankrike-Rumäninen som vi inte kunde tacka nej till ;) Vi lärde oss lite ny franska: Allez Allez Allez och Allez a France, à droit och à centre! :)

Efter fotbollen gick vi först till London Pub där vi träffade grabbarnas kompisar. Vi blev lite förvånade när de pussade oss på kinderna så vi var tvugna att be om en kysskola. Så här är det: I olika regioner i FRankrike pussar man 2,3 eller 4 gånger. 2 gånger behöver man inte känna varadra så mycket för. 3 gånger: då är man goda vänner det vill säga efter man träffat någon två gånger (för då känner man ju varandra väl ;))


Vår förfest innan fotbollen, rosée i plastglas är underskattat ;)


Grabbarna är helt innen i matchen, som slutade 1-1.. lite besvikna var de allt!


...Men det gick snabbt över när vi kom ut... Lamine, Thomas och Simone.

Igår var vi allt lite trötta, så vi tänkte gå och lägga oss på en gräsplätt i stan. På väg dit upptäckte vi dock att det var en stor marknad i hela stan. Vi fyndade lite, men att gå i enorm trängsel, 30 graders värme och kebab-os var ingen höjdare en dag som denna ;)


På väg till marknad! Detta är utanför vår port, hela Grenoble är omringat av berg, som ni ser i bakgrunden! :)


Marknad!!


Äntligen framme i "parken" (gräsplätt på ett torg ;)) med nya inköpet!

För er som känner att ni vill fylla vår lilla brevlåda är vår adress här:
Résidence Calabourdane
90, Cours Jean Jeurés
38000 Grenoble
France

Nu ska vi bege oss till IKEA igen för att köpa grejer till köket!
Ha det bra allihop!!
Puss o Kram

flytt och partaj! 5/9-2009

Hej hej!
Fredagen blev en lång och stressig dag, så vi hann inte skriva då!

I torsdags var vi på en salsaklubb och lärde oss lite salsamoves ;) riktigt skoj, varmt o trångt och svettigt precis som det ska vara! Vi träffade två fransmän som var hur trevliga som helst och som sa att de kunde köra oss till IKEA dagen efter (eftersom vi skulle köpa säng behövde vi lite starka karlar :)) Så på fredagen kånkade vi iväg med våra väskor till lägeneheten, sen tog vi bussen till IKEA tillsammans med en annan svensk tjej. Grabbarna mötte upp oss där och var så himla hjälpsamma! Gick och letade och översatte till oss! Till slut hittade vi en säng och det bar av hem igen. Under hela tiden hade vi sjukt bråttom eftersom vi skulle träffa vår hyresvärd och inget på IKEA gick som det skulle!! Grabbarna vill inte ha betalt för bensin och bärhjälp utan föredrog att bli bjudna på en middag! :)

I alla fall kom vi i tid och åkte iväg med hyresvärden för att hämta en bokhylla (aka skohylla ;)) Sedan var det dags att sätta ihop sängen som är en 140 säng! Blev billigare så! :) Vi kom på att vi inte hade några verktyg, men två kloka hjärnor (!) löser det ändå! ;)


På väg från hotell till vårt nya mysiga tillhåll!


Har man ingen skruvmejsel fungerar tänderna utmärkt! ;)


Tyvärr var inte alla mått 2m.. plankorna är bara 140!! hahaha men det gick bra o sova ändå ;)

Igår kväll var vi på en resturang med de andra utbytesstudenterna. Allt var bra förutom att stina fick en död geting i sin mat :S Efter middagen drog vi oss till salsaklubben (som tydligen inte var en salsaklubb alla kvällar, så vi kunde hänga med lite bättre i dansen! :)) Där träffade vi våra privata chaufförer och bärhjälp (även kallade gentlemän!).


Stina och Ida (om ni inte visste ;))


På la Bukana Club. Stina, Ida och Thomas.

Idag sov vi länge och sen gick vi ner till stan och la oss på en gräsplätt och solade :)
Det blir en lugn kväll ikväll, eventuellt lite kortspel med våra finska grannar!

Kramar på er allihop!
Ida och Stina

Bankbesök blev shoppingrunda ;) 3/9-2009

Hejsan!

Gårdagskvällen bjöd på kall öl och nya utländska vänner! :) Vi träffade bland annat två finska tjejer som kommer vara våra grannar!


Biljardspel- tjejerna mot killarna.... gick sådär ;)

Idag skuller vi först gå till banken på morgonen, men de hade inte hunnit öppna våra konton än så vi gick o satte oss på ett café. Där började en man prata med oss, inte så bra på engelska så vi fick öva lite franska. Vi fick reda på att både italienska och arabiska maffian befinner sig i Grenoble och han varnade oss för vissa områden! Bäst att akta sig :S

Eftersom vi inte kunde komma tillbaka till banken förrän vid två blev det tvunget med en shoppingrunda! Första inköpen blev.... SKOR!!! :) helt sjukt bra, bara 6 euro per par! kan det bli bättre? ;) Vad sägs om 6 skoaffärer på en klädesaffär?! WE LIKE!!


På shoppingrundan hittade vi även drömåket!!


Trötta, utmattade och varma tjejer efter en hel dags shopping i vår nya hemstad, Grenoble. Vi tror vi kommer trivas ;)

Idag har vi även fått nycklarna till vår nya lya, men vi flyttar inte förrän imorgon. Först bär det av till IKEA för att försköna (försvenska) det franska rummet och därmed göra det till ett hem :) Ikväll beger vi oss till ännu en utekväll med nya kompisgänget, öl och pizza för 2,5 euro är inte dåligt!

Massa kramar
ida o stina


LÄGENHET!! 2/9-2009

...det är vad vi har fått idag!! Det gick ju himla snabbt och smidigt. Och det blev kanon bra, rent och snyggt i ett bra område med billig hyra, 10 min till skolan och 5 till stan! PERFEKT!
Det är inte så stort, men det får duga till oss! Köket är i ett litet rum där det även kommer att finnas ett bord och två stolar. En trappa upp finns ett rum till där vi ska sova. Sen var där inte mer :) Så vi får väl ta små promenader när vi går varandra på nerverna ;)
På fredag bär det av till IKEA för att köpa säng, bland annat...

Här kommer lite bilder! (inte på lägenheten dock eftersom vi inte flyttar in förrän på fredag..)


Skolan från hotellet vi bor på nu


Stina i skolan. Det var snyggt och fräscht.

Alla har verkligen varit jättehjälpsamma och trevliga! Imorse gick vi till skolans helpdesk för all administration. Nere på bilden ser ni vår personliga guide för dagen. Han följde oss ÖVERALLT!! så himla snäll. Det är även han som är nyckeln till vår lägenhet. Vi höll på o förlora den till en ryss som hyresvärdinnan hade lovat tidigare.. synd om honom... och SJÄLVKLART bor han på vårt hotell och sitter brevid oss i skrivande stund ;)


Stina, Omar och Ida

Nu ska vi fräsha upp looken för ikväll blir det utgång och vi tänker fira att vi fått en LÄGENHET!!!!
pussar o kramar från de lyckliga töserna

Utmattade och svettiga... men framme välbevarade! 1/9-2009

Som förväntat fungerade vår charmiga attityd och långa ögonfransar för att slippa betala extra för övervikten på bagaget! PUST! Till Idas stora besvikelse var det däremot ingen som gratuelerade henne, så till slut påpekade hon det själv för alla hon visade passet för!

Nu har vi äntligen kommit fram till vårt lilla hotell, med betoning på lilla ;)

Natten för Ida bestod av en massa tankar, packning och läsning, oron satte in i sista stöten!! Medan Stina sov sött och slumrade för sig själv varje gång Ida gick förbi!

Sista andetagen av svensk luft.. på ett tag

Avgången gick från Smygehamn klockan 10.00 då pappa Olle körde oss till Svågertorp. Allt gick som planerat ända fram till avgången från München till Lyon då vi fick byta plan eftersom dörrarna inte gick att stänga! Själv så tyckte vi inte att det hade varit fel med extra air-condition då vi svettades en hel del ;) Följden av detta blev lite mer än en timmes försening.

Väl framme i Lyon träffade vi på en trevlig fransman (VÄLDIGT hårig :)) som tydligen jobbade på ett universitet i Grenoble. Han visade oss vägen till hotellet och var skolan var. Än så länge stämmer inte fördommarna att fransmän ska vara otrevliga och ovilliga att prata engelska, vi har blivit väldigt välbemötta överallt!


Stina på vårt lilla hotellrum! Det är inte mycket större än det ni ser!

Imorgon är det fullspäckat schema med bostadsletande som första prioritet!
Kram på er allihop!